Algemeen
Kan ik de appartementen bezichtigen?

Je bent vast erg nieuwsgierig hoe de woningen er uit komen te zien. Om je alvast een beeld te geven van het uiteindelijke resultaat, geven wij een impressie met beelden en video. Het gaat hierbij om zogenaamde Artist Impressions, de interpretatie van een digitaal artiest dus. Deze worden gemaakt volgens de richtlijnen van het opleveringsniveau maar zullen ook elementen bevatten zoals wandbehang, meubilair en andere aankleding die u niet in het appartement terugvindt bij de oplevering.
Naast de impressies op de website gaan we er alles aan doen om een kijkmoment te organiseren op de bouw. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om hierover op de hoogte te blijven. Het kijkmoment is alleen voor kandidaten die een voorlopige toewijzing hebben ontvangen.

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

De appartementen worden verhuurd in de vrije sector. Het is niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen.

Moet ik inschrijf- of bemiddelingskosten betalen?

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er zijn geen bemiddelingskosten.
Voor de sleuteloverdracht dient de eerste maand huur en de eventuele waarborgsom te zijn/worden overgemaakt via internetbankieren. Een waarborgsom wordt gevraagd indien zelfstandig ondernemer bent, in loondienst voor bepaalde tijd bent of in het geval van afwijkende situaties.

Ik wil een appartement huren, wat moet ik doen?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte van de voortgang van de bouw en ben je er als eerste bij wanneer de verhuur start! Zodra de verhuur start ontvang je een link naar het inschrijfformulier waarmee je je direct in kunt schrijven. Na de inschrijving, ontvang je een mail met daarin een stappenplan met de vervolgstappen. Zo helpen we je stap voor stap op weg!

Toetsing en inkomen
Welke huurprijs past bij mijn inkomen?

Om er zeker van te zijn dat je maandelijks de huur kunt betalen, hebben wij inkomensrichtlijnen opgesteld. Op de pagina over inkomensrichtlijnen kun je lezen hoe je het benodigde bruto maandinkomen kunt berekenen op basis van de huurprijs, en ook hoe je jouw persoonlijke bruto maandinkomen kunt berekenen. Andersom kan ook, via de huurbudgetcalculator kun je bepalen welke huurprijs bij jouw inkomen past.

Hoe worden de appartementen toegewezen?

De eerste stap is het matchen. Dit houdt in dat alle ingeschreven kandidaten worden gematcht met de beschikbare woningen. Dit gebeurt op basis van de ingevulde voorkeurswoningen en de gestelde inkomensrichtlijnen voor de woningen. Daarnaast is het belangrijk om alle gevraagde documenten te uploaden in je persoonlijke klantdossier zodat we de ingevulde gegevens kunnen verifiëren. Alle documenten worden geverifieerd.

Zijn er meerdere geschikte kandidaten voor een woning? Dan wordt er een digitale loting uitgevoerd om te bepalen wie de voorlopige toewijzing ontvangt. Er volgt dan nog een finale check en een credit check, waarna de woning definitief toegewezen kan worden.

Mogen ouders of derden garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Wegens de extra risico’s die een garantstelling met zich meebrengt is dit helaas niet mogelijk. Het is van belang dat de huurder(s) zelf voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Het inkomen van de eventuele partner telt hierbij voor 100% mee.

Kan ik een appartement delen met een vriend/collega?

Het is helaas niet toegestaan om de appartementen te huren met woningdelers. Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen.

Kan ik als uitzendkracht een appartement huren?

Omdat een huurcontract wordt aangegaan voor minimaal 1 jaar, is het belangrijk dat je ook op langere termijn de huur kunt betalen. Daarom kunnen wij alleen rekening houden met inkomen uit een vast dienstverband. Het is dus niet mogelijk om met een flexibel arbeidscontract een appartement te huren in Cadenza.
Het zou wel mogelijk kunnen zijn om een appartement te huren met een contract voor bepaalde tijd, indien er een werkgeversverklaring afgegeven wordt.  In soortgelijke gevallen en mits alle andere documentatie akkoord, volgt een waarborgsom.
Het is dus niet mogelijk om met een flexibel arbeidscontract een appartement te huren in Cadenza.

Kan ik als student een appartement huren?

Het is belangrijk dat je als huurder kunt voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Het inkomen van je medehuurder wordt voor 100% meegeteld. De medehuurder mag alleen je partner zijn, het is dus niet mogelijk om samen met een studiegenoot of vriend te huren. Als je binnen deze regels aan de inkomensrichtlijnen kunt voldoen, zonder garantstellingen van ouders of anderen, kun je in aanmerking komen voor een van de appartementen.

Wat zijn de inkomensrichtlijnen om te huren?

Om een appartement te huren, gelden de volgende inkomenseisen:
Bij een netto maandhuurprijs tot en met € 600,- geldt: 4,5 maal de netto maandhuur.
Bij het meerdere boven € 600,- geldt: 3 maal de netto maandhuur = Brutomaandinkomen (het inkomen van een eventuele partner wordt voor 100% meegerekend).

Voorbeeld netto maandhuurprijs € 750,-:
€ 600 x 4,5 = € 2.700,-
€ 150 x 3 = € 450,-
Zo kom je op een bruto benodigd (gemeenschappelijk) maandinkomen van minimaal € 3.150,- (€ 2.700, + € 450,-).

Vakantiegeld, vaste bonus, vaste 13e maand mogen meegerekend worden bij het bepalen van het bruto jaarinkomen. Flexibele bonussen, winstuitkering en vergoeding voor een lease-auto worden niet meegenomen in de inkomenstoetsing.

Voor gepensioneerden geldt een lager benodigd inkomen door de lagere belastingdruk. Het belastbaar inkomen van gepensioneerde kan verhoogd worden met 30%.

Vrij beschikbaar vermogen op een Nederlandse bankrekening kan gebruikt worden voor de inkomenstoets. 10% van het vermogen kan worden meegeteld in het jaarinkomen.

Klik hier om jouw maximale huurprijs te berekenen.

Inschrijven
Wanneer hoor ik of ik een appartement toegewezen heb gekregen?

Zodra de verhuur van start gaat, kun je starten met je digitale inschrijving. Hoe dit in zijn werk gaat, lees je op de pagina over online verhuur op deze website. Heb je jouw inschrijving compleet voor de datum van de eerste matchronde? Dan wordt jouw inschrijving meegenomen.

Op basis van jouw woningvoorkeur en persoonsgegevens wordt gekeken of er een match gemaakt kan worden met een van de beschikbare woningen. Indien er meerdere geschikte kandidaten voor een woning zijn, wordt er met een digitale loting bepaald wie er een voorlopige toewijzing krijgt. Je ontvangt kort na de eerste matchronde per e-mail een bericht over de uitslag.

Waar kan ik het inschrijfformulier vinden? En waar kan ik mijn documenten uploaden?

De verhuur is nog niet gestart. Daarom is het online inschrijfformulier nog niet beschikbaar. Wil je op de hoogte blijven over de start van de verhuur? Schrijf je dan in via deze website voor de nieuwsbrief.Zodra de verhuur is gestart, kun je het het online inschrijfformulier invullen. Dan sturen wij jou een link naar de digitale verhuuromgeving binnen deze website. Binnen de digitale verhuuromgeving neem je vervolgens een aantal stappen om in aanmerking te komen voor een appartement. Lees ze hieronder, of bekijk onze video instructie over online verhuur.

  1. 1. Log in op jouw persoonlijke klantdossier met de inloggegevens die je ontvangt.
  2. 2. Controleer al je gegevens en vul ze indien nodig aan. Je kunt ook je woningvoorkeur nog aanpassen mochten er veranderingen zijn in je wensen.
  3. 3. Upload alle gevraagde documenten om je inschrijving compleet te maken.
  4. Zorg ervoor dat alle gegevens compleet en naar waarheid zijn ingevuld. Op een later moment worden alle gegevens gecontroleerd aan de hand van documenten die je hiervoor moet aanleveren. Tijdens de inschrijving heb je in je klantdossier de mogelijkheid om al je documenten te uploaden. Het klantdossier is een beveiligde omgeving. Jouw gegevens worden alleen gebruikt om de verhuur van de woning mogelijk te maken en je tussentijds op de hoogte te houden.
Welke stukken dien ik aan te leveren?

Op basis van de ingevulde gegevens in het inschrijfformulier volgt er een lijst met een aantal stukken die je moet uploaden. Deze documenten zijn voornamelijk gerelateerd aan jouw persoonsgegevens en gegevens over je inkomen. Je kunt alvast een documentenchecklist downloaden. Deze checklist is bedoeld als hulp bij het verzamelen van je documenten. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kan het zijn dat er nog aanvullende documenten worden gevraagd, die niet op de checklist staan.

Goed om te weten

  • – Voor het aanvragen van een aantal documenten heb je een DigiD nodig.
  • – Sommige documenten mogen niet ouder dan 3 maanden zijn op het moment van uploaden
  • – Zorg ervoor dat je BSN en je pasfoto niet zichtbaar zijn op de documenten die je uploadt. Je kunt deze doorhalen of gebruik maken van de KopieID App van de Rijksoverheid.
Huren
Goed om te weten: deelauto’s van Axxel

Als bewoner van Cadenza kun je gebruik maken van een Axxel deelauto. Je betaalt dan alleen voor de tijd dat je de auto daadwerkelijk gebruikt. Voor 9 euro per uur is alles voor jou geregeld. Van verzekering tot onderhoud en zelfs tanken! Als je niet vaak met de auto reist, kun je hiermee mooi besparen. Lees meer over deze besparing op https://www.axxel.nl/blog-tarieven

Hoe worden de woningen verwarmd?

Cadenza is gebouwd met extra aandacht voor duurzaamheid. Volgens de richtlijnen van nu is het gebouw volledig gasloos. Daarom is er geen CV ketel op gas aanwezig in de woning. De woningen worden verwarmd middels vloerverwarming die aangesloten is op een warmte-koude opslag (WKO) installatie. Deze WKO installatie maakt gebruik van bodemenergie voor het verwarmen en op temperatuur houden van gebouwen. Omdat hiervoor geen fossiele brandstoffen nodig zijn is dit een duurzame oplossing. Naast het leveren van warmte en koeling via het vloerverwarming, wordt de WKO ook gebruikt voor het verwarmen van water.

Voor de WKO sluit je een leveringsovereenkomst af met Eteck. Op hun website kun je meer informatie vinden over hoe een WKO installatie werkt. De leveringsovereenkomst is onderdeel van de huurovereenkomst. Je kunt hiervoor dus niet zelf een leverancier kiezen. Hieronder kun je alvast de tarieven, algemene voorwaarden en de brochure downloaden. Voor het leveren van warmte vanuit een warmtenet worden maximumtarieven vastgesteld door de autoriteit consument en markt (ACM). De tarieven zijn aangepast in 2020, je kunt hieronder ook de begeleidende brief met uitleg over de wijzigingen downloaden.

Voor het leveren van water en elektriciteit sluit je zelf een overeenkomst af met een leverancier.

Is het toegestaan om huisdieren te houden?

Je neemt natuurlijk graag je harige vriendje mee naar je nieuwe huis. Mits dit geen overlast veroorzaakt voor andere bewoners, is dit toegestaan. Zorg er dus voor dat je huisdier niet overmatig blaft of miauwt, ontsnapt uit je woning of schade aanbrengt aan je appartement.

Wat is de minimale huurtermijn?

Je huurt voor minimaal 1 jaar vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand.

Zit er een parkeerplaats bij het appartement?

Ja, bij de woning is een parkeerplaats inbegrepen in de afgesloten en overdekte parkeergarage. Je krijgt als huurder een parkeerplek toegewezen. De parkeerplaats zit in de huurprijs inbegrepen.

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Ja, je betaalt servicekosten. Voor de gezamenlijke ruimtes waar alle bewoners gebruik van maken, worden bepaalde kosten gedeeld. Je ontvangt hiervan altijd een separate opgave en jaarlijks een overzicht van de servicekosten. De samenstelling van de servicekosten is in een wettelijk kader bepaald. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

Naast de servicekosten dien je zelf de maandelijkse lasten voor gas, water en licht en gemeentelijke lasten te betalen. De contracten met de nutsbedrijven dien je zelf af te sluiten.

Opleveringsniveau/oplevering
Wat zijn de gevolgen van de maatregelen omtrent COVID-19?

Op de bouw wordt gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM. Dit kan mogelijk gevolgen hebben voor de opleverdatum, momenteel lijkt de impact minimaal. Via onze website, nieuwsbrief en Facebookpagina houden we je op de hoogte over eventuele wijzigingen in de verwachte opleverdatum.

Wanneer moet een eventuele waarborgsom betaald zijn?

Indien er een waarborgsom van toepassing is, moet deze vóór de sleuteloverdracht zijn betaald. Wij vragen altijd een betaalbewijs van de huur en eventueel waarborgsom mee te nemen naar de sleuteloverdracht.

Is er een aparte berging bij het appartement?

Ja, alle appartementen hebben een berging in de woning. Je fiets kun je plaatsen in het gemeenschappelijke fietsenhok.

Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

De wanden worden behangklaar opgeleverd. De plafonds zijn voorzien van wit spuitwerk. De plafondhoogte is minimaal 2.60 meter.

Kan ik zelf een keuken en/of badkamer uitkiezen?

De woningen worden voorzien van een volledig uitgeruste keuken en comfortabele badkamer. Het is niet mogelijk om zelf een keuken of badkamer te kiezen. Maar doordat wij werken met neutrale en moderne afwerking, zoals tegels, sanitair en inbouwapparatuur, ontstaat er een ruimte die je in een handomdraai aan je eigen stijl aanpast.

De keuken wordt opgeleverd met kastjes in de kleur hoogglans wit met een zwart kwartscomposiet aanrechtblad. De keukens zijn voorzien van een oven en een magnetron, koel-vriescombinatie, inductiekookplaat, afzuigkap en vaatwasser.
De comfortabele badkamer is voorzien van een wastafel met spiegel en een handdoekenradiator.
Sommige badkamers hebben zelfs een toilet. De appartementen worden opgeleverd met een douche met glazen douchedeur. De vloer is voorzien van antracietkleurige vloertegels en de wanden zijn tot aan het plafond met witte wandtegels betegeld.

Wanneer zijn de appartementen gereed en zou ik kunnen verhuizen?

De verwachte oplevering is Q2 2020. Vele professionals op de bouw zijn dagelijks bezig om deze mooie appartementen op tijd op te kunnen leveren. Maar er kunnen onvoorziene omstandigheden zijn die de bouw vertragen of juist versnellen. Hierbij kun je denken aan weersomstandigheden zoals harde wind of vorst, maar ook het aanleveren van afbouwmateriaal.

Wil je graag weten wanneer de eerste paal wordt geslagen, het tijd is voor pannenbier of de datum van start verhuur bekend is? Blijf dan op de hoogte via onze Facebookpagina en schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Dan mis je nooit meer een mijlpaal en ben je er meteen bij zodra de verhuur van start gaat.