Cadenza: een heerlijke plek in het Hogekwartier

Woon je in Cadenza, dan woon je letterlijk midden in Nederland. Cadenza staat in het Hogekwartier, dé nieuwe stadswijk van Amersfoort. Door de autoluwe opzet van deze wijk is het hier heerlijk rustig en comfortabel wonen. Vlakbij de historische binnenstad van Amersfoort. En je bent snel op weg naar Utrecht of Amsterdam.

Thuis of uit?

Hogekwartier, met haar moderne architectuur, ruimte voor groen en autoluwe straten, daar is het comfortabel thuiskomen. Toch heb je werkelijk alles binnen handbereik: winkels, scholen, restaurants, parken en sportfaciliteiten. Met een zwembad, sporthal en gezellige sportbar is Amerena hét sportpaleis in de buurt. Maar je kunt natuurlijk ook afspreken in je favoriete café in het centrum. Of actief ontspannen in het groen, bijvoorbeeld in natuurgebied de Schammer.

Een centrale locatie
Amersfoort ligt midden in het land. En in Cadenza woon je ook nog eens op fietsafstand van het mooie stadscentrum. Centraler kun je niet wonen. Waar je ook heen wilt, vanuit jouw appartement ben je er zo. Want het Hogekwartier ligt vlak bij uitvalswegen. Binnen een paar minuten zit je met de auto op de A28 of A1. Ideaal als je buiten de stad werkt. Natuurlijk kun je ook met het openbaar vervoer alle kanten op. Bus 102 (lijn Amersfoort CS – Apeldoorn) stopt vlakbij, op de Hogeweg. En met de trein ben je vanaf knooppunt station Amersfoort zo in de rest van het land.

Hotspots

Amersfoort is misschien wel de meest veelzijdige stad van Nederland. Ontdek wat Amersfoort met zijn charmante historische binnenstad en prachtige groene omgeving te bieden heeft.

De binnenstad van Amersfoort bruist
Gezellig een terrasje pakken, culinair genieten of lekker op stap. Het historische stadscentrum barst van de knusse kroegjes, heerlijke restaurants en hippe bars. Een avondje theater of bios? Ook dat kan in Amersfoort. En houd zeker ook de evenementenkalender in de gaten. De binnenstad leeft en het fijne is: met de fiets ben jij in 10 minuten op de Hof!

Stad voor kunst- en cultuurliefhebbers
Het hart van Amersfoort herbergt een schat aan bezienswaardigheden. Ontdek bijvoorbeeld Museum Flehiete, het Mondriaanhuis of Kunsthal KAdE. Of bezoek de Koppelpoort, de Onze Lieve Vrouwetoren of de Muurhuizen, en waan je in de middeleeuwen. Ook een aanrader: het KunstKwartier!

Winkelstad Amersfoort
Kom shoppen in Amersfoort, ook op zondag! Je vindt hier een verrassend veelzijdig winkelaanbod in een sfeervol historisch decor. Van de bekende modemerken in de Langestraat tot exclusieve boetiekjes en charmante winkeltjes in de Krommestraat of De Kamp. En natuurlijk geniet je na het shoppen van een heerlijke cappuccino of lunch in een van de gezellige horecagelegenheden.

Uitwaaien op het water
Vaar mee met de Waterlijn en geniet van een fantastisch zicht op de vele bezienswaardigheden die de stad rijk is. Middeleeuwse poorten, monumentale panden en gevels, de bijzondere Muurhuizen en meer. Rondvaarten kun je boeken van april tot oktober. Maar je kunt natuurlijk ook een sloep huren en zelf op ontdekkingstocht gaan in Amersfoort en omgeving.

Ontdek de prachtige natuurgebieden
Wonen in Amersfoort is wonen in een heerlijke groene omgeving. In de stad vind je veel parken en tuinen. Maar verken zeker ook de prachtige natuurgebieden in de omgeving, zoals de Soesterduinen, de Schrammer, de Utrechtse Heuvelrug, de Veluwe, de Gelderse Vallei en Arkemheen-Eemland. Stuk voor stuk heerlijke wandel- en fietsgebieden.