Algemeen
Kan ik de appartementen bezichtigen?

Je bent vast erg nieuwsgierig hoe de woningen er uit komen te zien. Om je alvast een beeld te geven van het uiteindelijke resultaat, geven wij een impressie met beelden en video. Het gaat hierbij om zogenaamde Artist Impressions, de interpretatie van een digitaal artiest dus. Deze worden gemaakt volgens de richtlijnen van het opleveringsniveau maar zullen ook elementen bevatten zoals wandbehang, meubilair en andere aankleding die u niet in het appartement terugvindt bij de oplevering.
Naast de impressies op de website gaan we er alles aan doen om een kijkmoment te organiseren op de bouw. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om hierover op de hoogte te blijven. Het kijkmoment is alleen voor kandidaten die een voorlopige toewijzing hebben ontvangen.

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

De appartementen worden verhuurd in de vrije sector. Het is niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen.

Moet ik inschrijf- of bemiddelingskosten betalen?

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er zijn geen bemiddelingskosten. Echter, vragen we je wel 75 euro over te maken ter bevestiging indien er een woning voorlopig aan je is toegewezen. Die 75 euro wordt verrekend bij de eerste maand huur.
Voor (of tijdens) het ondertekenen van de huurovereenkomst dient de eerste maand huur en de eventuele waarborgsom te zijn/worden overgemaakt via internetbankieren. Een waarborgsom wordt gevraagd indien zelfstandig ondernemer bent, in loondienst voor bepaalde tijd bent of in het geval van afwijkende situaties.

Ik wil een appartement huren, wat moet ik doen?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte van de voortgang van de bouw en ben je er als eerste bij wanneer de verhuur start! Zodra de verhuur start ontvang je een link naar het inschrijfformulier waarmee je je direct in kunt schrijven. Na de inschrijving, ontvang je een mail met daarin een stappenplan met de vervolgstappen. Zo helpen we je stap voor stap op weg!

Toetsing en inkomen
Welke huurprijs past bij mijn inkomen?

Via de huurprijscalculator kun je bepalen of je voldoet aan de gestelde inkomenseis voor deze appartementen.

Hoe worden de appartementen toegewezen?

Iedereen die is ingeschreven en voldoet aan de inkomenseis wordt meegenomen met de digitale loting. We vragen bij inschrijving om je inkomen te weerleggen. Informatie hierover volgt.  Er wordt ook gelet op je aangegeven voorkeuren. Daarna kun je de gevraagde documenten uploaden. Deze worden altijd geverifieerd!

Mogen ouders of derden garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Garantstellingen van ouders of derden zijn helaas niet mogelijk.

Kan ik een appartement delen met een vriend/collega?

Het is helaas niet toegestaan om de appartementen te huren met woningdelers. Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen.

Kan ik als uitzendkracht een appartement huren?

Omdat een huurcontract wordt aangegaan voor minimaal 1 jaar, is het belangrijk dat je ook op langere termijn de huur kunt betalen. Daarom kunnen wij alleen rekening houden met inkomen uit een vast dienstverband. Het is dus niet mogelijk om met een flexibel arbeidscontract een appartement te huren in Cadenza.
Het zou wel mogelijk kunnen zijn om een appartement te huren met een contract voor bepaalde tijd, indien er een werkgeversverklaring afgegeven wordt.  In soortgelijke gevallen en mits alle andere documentatie akkoord, volgt een waarborgsom.
Het is dus niet mogelijk om met een flexibel arbeidscontract een appartement te huren in Cadenza.

Kan ik als student een appartement huren?

Het is belangrijk dat je als huurder kunt voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Het inkomen van je medehuurder wordt voor 100% meegeteld. De medehuurder mag alleen je partner zijn, het is dus niet mogelijk om samen met een studiegenoot of vriend te huren. Als je binnen deze regels aan de inkomensrichtlijnen kunt voldoen, zonder garantstellingen van ouders of anderen, kun je in aanmerking komen voor een van de appartementen.

Wat zijn de inkomensrichtlijnen om te huren?

Om een appartement te huren, gelden de volgende inkomenseisen:
Bij een netto maandhuurprijs tot en met € 600,- geldt: 4,5 maal de netto maandhuur.
Bij het meerdere boven € 600,- geldt: 3 maal de netto maandhuur = Brutomaandinkomen (het inkomen van een eventuele partner wordt voor 100% meegerekend).

Voorbeeld netto maandhuurprijs € 750,-:
€ 600 x 4,5 = € 2.700,-
€ 150 x 3 = € 450,-
Zo kom je op een bruto benodigd (gemeenschappelijk) maandinkomen van minimaal € 3.150,- (€ 2.700, + € 450,-).

Vakantiegeld, vaste bonus, vaste 13e maand mogen meegerekend worden bij het bepalen van het bruto jaarinkomen. Flexibele bonussen, winstuitkering en vergoeding voor een lease-auto worden niet meegenomen in de inkomenstoetsing.

Voor gepensioneerden geldt een lager benodigd inkomen door de lagere belastingdruk. Het belastbaar inkomen van gepensioneerde kan verhoogd worden met 30%.

Vrij beschikbaar vermogen op een Nederlandse bankrekening kan gebruikt worden voor de inkomenstoets. 10% van het vermogen kan worden meegeteld in het jaarinkomen.

Klik hier om jouw maximale huurprijs te berekenen.

Inschrijven
Wanneer hoor ik of ik een appartement toegewezen heb gekregen?

Zodra de inschrijvingsperiode is gesloten, gaat de eerste digitale matchronde van start! Iedereen die we voorlopig aan een woning mogen toewijzen ontvang bericht middels de mail. Mochten na deze eerste inschrijving nog appartementen beschikbaar zijn/komen, wordt er een tweede digitale matchronde gehouden. Iedereen die op dat moment staat ingeschreven en voldoet aan de inkomenseis, wordt meegenomen in die tweede matchronde.
De status van de matchrondes kun je terugvinden op de website.

Waar kan ik het inschrijfformulier vinden? En waar kan ik mijn documenten uploaden?
De verhuur is nog niet gestart. Daarom is het online inschrijfformulier nog niet beschikbaar. Wil je op de hoogte blijven over de start van de verhuur? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Zodra de verhuur start, kun je het het online inschrijfformulier invullen. Na de inschrijving, ontvang je een mail met daarin een stappenplan met de vervolgstappen. Zo helpen we je stap voor stap op weg!

Ben je een van de gelukkigen met een voorlopige toewijzing? Dan komt er in je klantdossier de mogelijkheid om uw documenten te uploaden. Welke documenten dat zijn en aan welke voorwaarden deze moeten voldoen, vindt je hier t.z.t. terug.

Welke stukken dien ik aan te leveren?

Lees hier t.z.t. alles over de documenten die gevraagd worden en aan welke voorwaarden zij moeten voldoen.

Huren
Wat is de minimale huurtermijn?

Je huurt voor minimaal 1 jaar vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand.

Zit er een parkeerplaats bij het appartement?

Ja, bij de woning is een parkeerplaats inbegrepen in de afgesloten en overdekte parkeergarage.

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Ja, je betaalt servicekosten. Voor de gezamenlijke ruimtes waar alle bewoners gebruik van maken, worden bepaalde kosten gedeeld. Je ontvangt hiervan altijd een separate opgave en jaarlijks een overzicht van de servicekosten. De samenstelling van de servicekosten is in een wettelijk kader bepaald. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

Naast de servicekosten dien je zelf de maandelijkse lasten voor gas, water en licht en gemeentelijke lasten te betalen. De contracten met de nutsbedrijven dien je zelf af te sluiten.

Opleveringsniveau/oplevering
Is er een aparte berging bij het appartement?

Ja, alle appartementen hebben een berging in de woning. Je fiets kun je plaatsen in het gemeenschappelijke fietsenhok.

Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

De wanden worden wit en behangklaar opgeleverd. De plafonds zijn voorzien van wit spuitwerk. De plafondhoogte is minimaal 2.60 meter.

Kan ik zelf een keuken en/of badkamer uitkiezen?

Nee, de appartementen worden voorzien van een volledig uitgeruste keuken in de kleur hoogglans wit met een zwart kwartscomposiet aanrechtblad. De keukens zijn voorzien van een oven en een magnetron, koel-vriescombinatie, inductiekookplaat, afzuigkap en vaatwasser.
De comfortabele badkamer is voorzien van een wastafel met spiegel en een handdoekenradiator.
Sommige badkamers hebben zelfs een toilet. De appartementen worden opgeleverd met een douche met glazen douchedeur. De vloer is voorzien van antracietkleurige vloertegels en de wanden zijn tot aan het plafond met witte wandtegels betegeld.

Wanneer zijn de appartementen gereed en zou ik kunnen verhuizen?

De eerste appartementen worden in Q2 2020 opgeleverd. Let op! Dit is een prognose. Dit kan bijvoorbeeld wegens weersomstandigheden, aanleveren afbouwmateriaal etc. worden bijgesteld.